MEYHANE PİLAVI

Pirinçten daha sağlıklı olması ile bilinen her yemeğin yanına yakışan nefis lezzet meyhane pilavının tarifi sizlerle☺️



Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı sıcak su
2 adet domates
2 adet biber
1 adet kapya biber
1 adet orta boy soğan
1.5  tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
1. Soğan, biberler ve domatesler(kabuğu soyulmuş) yemeklik şekilde doğranır.
2. Soğan ve sıvı yağ tencereye alınır hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
3. Üzerine doğramış olduğumuz biberler eklenir ölene kadar kavrulur.
4. Kavrulmuş olan biberlerin üzerine bir tatlı kaşığı salça ve doğranmış domatesler eklenir bir tur karıştırılır baharatlar eklenir.
5. Domatesler hafif kavrulduktan sonra üzerine  2 su bardağı pilavlık bulgur eklenir 3 dakika karıştırarak kavrulur bir yemek kaşığı  tereyağı eklenir ve kavurmaya devam edilir.
6.  Ardından  3 su bardağı sıcak su eklenir bir tur karıştırılır tencerenin kapağı kapatılır.
7. Kısık ateşte suyu çekilinceye kadar pişirilir. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.

Aşağıdaki videolu tarifi seyredebilirsiniz.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOZGAT GİLİĞİ (BULGUR KÖFTESİ)

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

DOMATES ÇORBASI