PATATES ÇANAĞINDA TAVUK



Malzemeler:

Patatesler için;
3 adet patates
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik

İç harç için;
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
500 gr tavuk fileto
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;
bir kase kaşar peyniri

Yapılışı:
1. Öncelikle birbiri ile aynı olan patateslerimizin kabuğunu soyuyoruz ( dilerseniz soymayabilirsiniz) ortadan ikiye eşit şekilde kesiyoruz.
2. Kestiğimiz patateslerin içlerini tatlı kaşığı yardımıyla fazla derine inmeden oyuyoruz daha sonra zeytinyağı kekik ve pul biberden oluşan karışımımızı sürüyoruz.
3. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
4. Sebzelerimizi küçük küçük doğruyoruz ayrı bir tavaya 5 yemek kaşığı yağ ekleyip önce soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ardından biberleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
5. Diriliğini yitiren biberlerin üzerine küçük küçük doğradığımız etleri ekliyoruz ve biraz pişmesini bekliyoruz.
6. Ardından tuz ve karabiberi ilave edip daha sonra içine sarımsağımızı rendeleyip  karıştırıyoruz üzerine salça ve domatesi ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
6. Pişen harcımıza son olarak nane ve pul biberi ekleyip bir tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
7. Beşamel sos için küçük bir tencereye tereyağını ekleyip eritiyoruz üzerine unu ilave edip kavuruyoruz daha sonra topaklanmaması için azar azar sütü ilave ediyoruz çırpıcı ile çırpıyoruz son olarak tuz ve karabiber ekleyip kıvam alıncaya dek karıştırıyoruz.
8. Fırında pişirdiğimiz patateslerin içerisine tavuk harcımızı yerleştiriyoruz üzerlerine beşamel sosu döküp üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini de ekledikten sonra tekrar fırına sürüyoruz peynirler kızardıktan sonra fırından alıyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun
☺️

Aşağıdaki videolu tarifi seyredebilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOZGAT GİLİĞİ (BULGUR KÖFTESİ)

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

DOMATES ÇORBASI