PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

 Fazla söze gerek yok bu börek bir başka! Her çeşitten börek varda bu böreğin tadı da hafifliği de eşsiz. Ben bir börek sever olarak garanti veriyorum sizde çok seveceksiniz. Tavşan kanı çayınızın  yanına eşlik edecek sıcacık çıtır çıtır börek yemeye ne dersiniz?

 Umuyorum ki hayır demezsiniz:)

Öyleyse görünüşüyle iştahımızı kabartan bu nefis tarifin yapımına başlayalım.             


Malzemeler:
5 adet yufka

Sosu için;
1 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soda

İç harcı için;
5 adet patates
2 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;
sıvı yağ



Yapılışı:
1. Öncelikle patatesleri düdüklü tencerede 15 dakika haşlayalım. Haşlanan patatesleri kaba alıp ezelim içerisine tuz, karabiber ve pul biberi ilave edelim.


2. Tavada yağı ve ince doğranmış soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
3. İçerisine domates salçasını ekleyip kavuralım.


4. Ardından hazırlamış olduğumuz patatesleri içine ekleyelim iyice karıştırana kadar kavuralım.


5. Ayrı bir kaseye yoğurt, sıvı yağ ve sodayı ekleyip karıştıralım.
6. Tezgaha serdiğimiz yufkaları 2'ye bölelim ve üzerine hazırlamış olduğumuz sostan gezdirelim her tarafına eşit şekilde yedirelim.
7. Yufkaların oval kalan kısmına patatesli harcımızı eşit şekilde serelim ve kenarları katlayıp saralım.


8. Gül şeklini verdikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim, üzerine sıvı yağ sürelim.


9. Önceden ısıtılmış 180°C  fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Afiyetler olsun:)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOZGAT GİLİĞİ (BULGUR KÖFTESİ)

DOMATES ÇORBASI