YAYLA ÇORBASI

 Merhaba arkadaşlar damak tadınıza uyacak yazın soğuk kışın sıcak içilen nane ferahlığı eşliğinde içinde çeşitli tahıllarla  bol şifa kaynağı enfes bir lezzet olan yayla çorbası yapıyoruz. Anadolu'nun göz bebeği olan bu çorba genellikle pirinç ile yapılırken İç Anadolu bölgesi yarma kullanmaktadır. Bizde bugün İç Anadolu'nun damak tadına göre yapacağız. 



Malzemeler: 
 1 su bardağı haşlanmış yarma
3.5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı haşlanmış mercimek veya nohut
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru nane
4.5 su bardağı kaynar su

Yapılışı: 
1. Öncesinde 1 su bardağı haşlanmış yarmayı tencereye koyalım.
2. Üzerine 1 yumurta kıralım ve çırpalım, unu ve tuzu ilave edelim.
3. Yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
4. Daha sonra 4.5 su bardağı kaynar suyu çırpılarak yavaşça ekleyelim. 
5. Ocağın altını açıp kaynayana kadar karıştıralım (kesilmemesi için).
kaynadıktan sonra karıştırma bırakılır.
6. Yarım saat pişmesini bekleyelim, piştikten sonra 2 su bardağı kaynar su ekleyelim (eksilen suya göre). 
7. Kaynamaya bırakalım, bu arada nane ve yağı tavada hafif yakalım ve  tercihe göre çorba kaynadıktan hemen sonra veya soğuduktan sonra üzerine ekleyelim. Afiyet olsun.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOZGAT GİLİĞİ (BULGUR KÖFTESİ)

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

DOMATES ÇORBASI