ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASI

 Sofranıza renk katacak tadı damağınızda iz bırakacak leziz zerdeçallı mercimek çorbası tarifini veriyoruz.  

Malzemeler:

1 su bardağı kırımızı mercimek

6 su bardağı sıcak su

1 adet kuru  soğan

2 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı zerdeçal

1.5 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı süt

1 yumurta sarısı

Yarım limon 

4 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı:

1. Soğanlar ince şekilde doğranır ve sıvı yağ ile  tencereye alınır pembeleşinceye kadar kavrulur.

2. Üzerine 2 yemek kaşığı un eklenir kavrulmaya devam edilir.

3. Ardından yıkayıp süzdürdüğümüz mercimek eklenir 3 dakika kavrulur.

4. Kavrulmuş olan mercimeğin üzerine 6 su bardağı sıcak su eklenir ve yarım limon bütün halinde içine bırakılır tencerenin kapağı kapatılır.

5. Mercimekler yumuşayıp dağılıncaya kadar pişirilir.

6. Piştikten sonra içerisindeki limon sıktırarak alınır.

7. Ardından zerdeçal ve tuzu ekleyip blenderdan geçirilir.

8. Terbiyesi için ayrı bir kapta yumurta sarısı süt ile çırpılır kaynamış olan çorbaya yavaş yavaş eklenir.

9. 1- 2 dakika kaynadıktan sonra altı kapatılır. Çorbamız sunuma hazır. Afiyet olsun☺️


Not:  İsteğe göre ayrı bir tavada üzerine yağ ve pul biber yakılır.


Aşağıdaki videolu tarifi seyredebilirsiniz.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOZGAT GİLİĞİ (BULGUR KÖFTESİ)

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

DOMATES ÇORBASI