ÇİĞLİ BAT

Merhaba arkadaşlar. Bu sıcak yaz günlerinde içimizi serinletecek, kaşık kaşık yiyebileceğimiz yoğurtlu bol yeşillikli bat tarifimiz sizlerle.


 Malzemeler:

3 su bardağı ince bulgur(düğ)

4 su bardağı kaynar su

1 demet dereotu

1 demet yeşil soğan

1 demet maydanoz

1 su bardağı süt

4 su bardağı yoğurt

Tuz 

Pul biber


Yapılışı:

1. İlk olarak ince bulgurumuzun şişmesi(yumuşaması) için kabın içerisine alıp üzerine kaynar suyu ekleyelim.

2. Daha sonra maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım.

3. Şişen ince bulgurumuzun içerisine doğramış olduğumuz yeşillikleri ekleyelim ardından üzerine süt ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.

4. Tuz ve pul biberini ekleyelim. Afiyet olsun☺️




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOZGAT GİLİĞİ (BULGUR KÖFTESİ)

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

DOMATES ÇORBASI