ÇİĞLİ BAT
Merhaba arkadaşlar. Bu sıcak yaz günlerinde içimizi serinletecek, kaşık kaşık yiyebileceğimiz yoğurtlu bol yeşillikli bat tarifimiz sizlerle.
Malzemeler:
3 su bardağı ince bulgur(düğ)
4 su bardağı kaynar su
1 demet dereotu
1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
4 su bardağı yoğurt
Tuz
Pul biber
Yapılışı:
1. İlk olarak ince bulgurumuzun şişmesi(yumuşaması) için kabın içerisine alıp üzerine kaynar suyu ekleyelim.
2. Daha sonra maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım.
3. Şişen ince bulgurumuzun içerisine doğramış olduğumuz yeşillikleri ekleyelim ardından üzerine süt ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
4. Tuz ve pul biberini ekleyelim. Afiyet olsun☺️
Yorumlar
Yorum Gönder