YOZGAT GİLİĞİ (BULGUR KÖFTESİ)

 Yozgat yöresine ait  bu köfte bir harika.

Bulgur köftesi olup namı diğer gilik diye bilinen bu köfte sunumunda oldukça çeşitlilik gösterir. Yeyipte tadına bakanların çok beğendiğindendir ki türlü şekillerde tüketilir.  Köfte ister sıkmaçlar halinde çiğ tüketilir ister gilik şeklinde közde pişirilir veya yağda kızartılır. Ve birde topalak aşı dediğimiz leziz yemeği de bizlere sunar. Sizlerinde her şekilde tüketmesini kesinlikle tavsiye ederim inanın pişman olmazsınız:). Hadi birlikte Gilik yapımına geçelim..




Malzemeler:
500 gr tavuk göğsü
2 adet orta boy kuru soğan
6 çorba kasesi çekilmiş bulgur 
Tuz 
Karabiber
Pul biber
Reyhan

Yapılışı:
1. İlk olarak tavuk göğsünü ve soğanları iri küpler halinde doğrayalım.
2. Ardından içerisine bulgurdan bir miktar ekleyelim karıştıralım.
3. İster rondo isterseniz de kıyma çekme makinası kullanarak bir tur çektirelim.
4. Çektirdiğimiz harca kalan bulgurumuzu ekleyelim ve tekrar çektirelim.
5. İçerisine tuz, karabiber, pul biber ve reyhanı ekleyip yoğurmaya başlayalım.
6. Bulgur yumuşayıncaya dek yaklaşık 15- 20 dakika boyunca yoğuralım.
7. Yoğurduğumuz köfteden mandalina büyüklüğünde parçalar alarak avucumuzda düzleyelim.
8. Tercihe göre ister elektrikli ızgarada ister mangal közünde  isterseniz de  yağda veya yağsız tavada alt üst çevirerek kızartalım.
Afiyet olsun ☺️




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

DOMATES ÇORBASI