ELMALI KURABİYE

 Kurabiye tariflerinin vazgeçilmezi, çay saatlerimizde yiyebileceğimiz, ağızda dağılan kıvamıyla kıyır kıyır, lezzeti de yemeside şahane  elmalı kurabiye tarifi sizlerle :)


Malzemeler:
3.5 su bardağı un
175 gr oda ısısında  tereyağı veya margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri

İç harcı için; 
3 orta boy elma rendesi
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın



Yapılışı:

1. Öncelikle iç harcı için rendelenen elma ve şeker tavaya alınır orta ateşte suyunu salıp çekinceye  kadar pişirilir.


2. Piştikten sonra içerisine tarçın eklenir soğumaya bırakılır.


3. Ayrı bir kabın içerisine hamur malzemeleri yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak bir kıvamda yoğurulur.

4. Yoğurulan hamur 5 bezeye ayrılır.



5. Her beze altı üstü hafif unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.

6. 8 parça olacak şekilde önce dörde, her bir parça da 2'ye bölünür.

7. Geniş kısımlarına 1 tatlı kaşığı yardımıyla elma harcı koyularak, sigara böreği sarar gibi sarılır.



8. Tepsiye dizilir.



9. Önceden ısıtılmış 175° fırında 20-25  dakika kadar pişirilir.

10. Altı hafif kızardığı anda fırından alınır.

11. İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edilir. Afiyet olsun☺️




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOZGAT GİLİĞİ (BULGUR KÖFTESİ)

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

DOMATES ÇORBASI