ELMALI KURABİYE
Kurabiye tariflerinin vazgeçilmezi, çay saatlerimizde yiyebileceğimiz, ağızda dağılan kıvamıyla kıyır kıyır, lezzeti de yemeside şahane elmalı kurabiye tarifi sizlerle :)
Yapılışı:
1. Öncelikle iç harcı için rendelenen elma ve şeker tavaya alınır orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
2. Piştikten sonra içerisine tarçın eklenir soğumaya bırakılır.
3. Ayrı bir kabın içerisine hamur malzemeleri yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak bir kıvamda yoğurulur.
4. Yoğurulan hamur 5 bezeye ayrılır.
5. Her beze altı üstü hafif unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.
6. 8 parça olacak şekilde önce dörde, her bir parça da 2'ye bölünür.
7. Geniş kısımlarına 1 tatlı kaşığı yardımıyla elma harcı koyularak, sigara böreği sarar gibi sarılır.
8. Tepsiye dizilir.
9. Önceden ısıtılmış 175° fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.
10. Altı hafif kızardığı anda fırından alınır.
11. İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edilir. Afiyet olsun☺️
Yorumlar
Yorum Gönder