ÇİKOLATALI SUFFLE

 Akışkan kıvamıyla sizi mest edecek bu lezzete kim hayır diyebilir?


Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
2 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr bitter çikolata
 
Yapılışı:
1. Sütümüzü tencereye alalım ısıtalım, üzerine çikolatalarımızı ekleyelim eritelim.
2. Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritelim, üzerine unumuzu ekleyelim, biraz kavuralım.
3. Eriyen çikolatamızın içine boşaltıp karıştıralım.
4. Akından ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını ve şekeri üzerine ekleyelim, karıştırmaya devam edelim.
5. Çikolatalı harcımızı soğumaya bırakalım.
6. Yumurta akını ve tuzu ayrı bir kapta mikser yardımıyla köpükleşecek şekilde çırpalım.
7. Çikolata harcının içerisine azar azar ekleyerek spatula yardımıyla yavaşça alt üst şekilde karıştıralım.
8. Suffle kapılarımızı tereyağ ile yağlayalım üzerine kakao gezdirelim ve yedirelim.
9. Hazırlamış olduğumuz çikolatalı suffleyi kaplara ekleyelim ( bir parmak boşluk kalacak şekilde).
10. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 10-15 dakika kadar pişirelim.
11. Fırından çıkardığımız çikolatalı sufflelerimizin üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edelim, sıcak sıcak yiyelim. Afiyet olsun.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOZGAT GİLİĞİ (BULGUR KÖFTESİ)

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

DOMATES ÇORBASI