DANA KUŞBAŞILI ALİNAZİK
Gaziantep yöresinin mutfağından bizlere kadar gelen en sevilen yöresel yemeklerden biridir. Alinazik kebabı aslen patlıcan ve kıyma ile yapılır ancak günümüzde etli Alinazik yapılışı oldukça tercih edilir. Yörelere göre yapılışında farklılık gösteren bu yemeğin tarifinde biz dana kuşbaşı kullanacağız kuzu eti sevmeyenler için bu tarif tamda size göre. Hadi birlikte Alinazik yapımına geçelim.
Malzemeler:
4 adet büyük boy patlıcan
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
500 gr dana kuşbaşı
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
2 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Yapılışı:
1. Öncelikle patlıcanlarımızı ocak ateşinde közlüyoruz.
2. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
3. Tavamıza sıvı yağ ekleyip hafif kızdırdıktan sonra kuşbaşıları ekleyip kavuruyoruz.
4. Etlerimiz suyunu salıp çektikten sonra tuzunu, pul biberini ve karabiberini ekliyoruz.
5. Bir tur daha kavurduktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.
6. Doğramış olduğumuz patlıcanların üzerine süzme yoğurt ve rendelediğimiz sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
7. Sunum tabağımıza seriyoruz.
8. Üzerine etlerimizi seriyor, tereyağ yakıp üzerinden gezdiriyoruz. Afiyet olsun ☺️
Yorumlar
Yorum Gönder