ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

 Zeytinyağlıların baş tacı, lezzetiyle gönüllerde taht kurmuş, hafifliği ile sıcak yaz günleri için biçilmiş kaftan. Herkesin damak tadına göre dokunuşlar yaptığı ama asla zirveden düşmeyen bir lezzet. Yapımıyla sizi zorlamayacak zeytinyağlı biber dolmasını canınız istediği her vakit yiyebilirsiniz çünkü onun vakti saati yok! :)

E haklı olarak fazla söze gerekte yok. Dilerseniz tarife geçelim.                                                                                  


Malzemeler:
11 adet küçük boy dolmalık yeşil biber
Kaynamış su
Zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru dereotu
1 tatlı kaşığı kuru maydanoz 




Yapılışı:
1. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve  ince doğranmış soğanları  kabımıza alalım.
2. İçerisine sıcak suda yıkayıp süzdürdüğümüz pirincimizi ekleyelim.
3. Ardından tuz, karabiber, pul biber, dereotu, maydanoz ve naneyi ekleyip karıştıralım.
4. Yıkamış olduğumuz biberlerin saplarını çıkarıp çekirdeğini temizleyelim.
5. Biberlerimizin içlerini hazırlamış olduğumuz harç ile dolduralım.
6. Doldurduğumuz biberlerin üzerini sapları  ile kapatalım.
7. Dolmalarımızı tencerenin içine yerleştirelim ve üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirelim.
8. Tencerenin içerisine kaynamış suyu( biberlerin yarısını bir parmak geçecek şekilde)  ekleyip ocağın altını orta ateşte yakalım ve kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
9. Pirinçler yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirelim. 
10. Soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun☺️






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOZGAT GİLİĞİ (BULGUR KÖFTESİ)

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

DOMATES ÇORBASI